e
Banner

Etiketler: hayati yazıcı



Yazıcı: Türkiye'de 100 kişiden 4'ü elektronik ortamda alış veriş yapıyor


Yayın: 17-09-2012
Kategori: Gümrük

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye’de e-ticaretin giderek yaygınlaştığını söyledi.





Gümrük Bakanı Yazıcı: ‘Kaçakçılığa karşı özel ekip oluşturacağız’



Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığının takibi amacıyla özel bir ekip oluşturulacağını belirtti.

 




Gümrük kapılarında yap-işlet-devret modeli



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Esendere, Kapıköy, Dilucu ve Çıldır-Aktaş gümrük kapıları ile Halkalı Gümrüğü'nün yenilenmesi ve modernizasyonunun, bütçeden hiç bir kaynak aktarılmadan, yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını bildirdi.

 




Gümrük Sorunu Çözülüyor...



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Suriye'de yaşanan karışıklıklar nedeniyle yeni gümrük kapılarının açılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Derecik, Üzümlü, Gülyazı ve Aktepe'de gümrük müdürlükleri kurulması için çalışmalar sürdürülmektedi

 




Gemide silah mı bisküvi mi vardı?


Yayın: 06-11-2012
Kategori: Denizyolu

Yemen'de bir Türk gemisinde silah bulunduğu yönündeki iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını bildiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Kontrol zafiyeti söz konusu mu?'' sorusu üzerine, ''Silahlar bunun içerisinde varsa buna rağmen kontrolde görülmemişse bir zafiyet var, zafiyet yok denilecek bir durum yok ortada'' diye konuştu.




Yazıcı: Doğubank'ta kaçak telefonları araştırıyoruz


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Gümrük

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Doğubank'ta kaçak olarak ülkeye şu ya da bu şekilde getirilen ürünleri araştırdıklarını ifade etti.





Gümrükte müfettiş savaşları



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndaki gümrük yolsuzluklarıyla ilgili müfettişlerin hazırladığı raporlar bakanlığı karıştırdı.





Bakan Yazıcı, odasına konulan yatağı kaldırttı


Yayın: 19-11-2012
Kategori: Gümrük

Gümrük Bakanlığı'nın bölge binası yeniden tefriş edildi ve Bakan için de oda yapıldı. Odaya yatak da konulunca Bakan Yazıcı çok kızdı ve yatağı kaldırdı.





Mısır ile ticaret daha hızlı olacak



Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, ''Mısır ile imzaladığımız işbirliği protokolleri sayesinde iki ülke arasındaki ticaret daha hızlı ve güvenli olacak'' dedi.





Yanıltıcı reklamlara ceza yağdı



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı gıda ürünlerinde aldatıcı ve yanıltıcı reklamların arttığını belirterek, 2012 Ekim ayı itibari ile 12 medya kuruluşuna 1 milyon 145 bin TL idari para cezası yaptırımı uygulandığını söyledi.